Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kvinna och två

Mittemot mej står jag också

vi är två kvinnor som ser på varandra
ser i varandras ögon för en stund
visar ingen förvåning men
vänder strax bort blicken

den ena förlorar sig ut i fjärran
den andra tittar ner i gatan

i förakt och avsmak
i skam och blygsel

ser vi oss som vi är

jag är två, vi två är kluvna
delade till olika kvinnor
vi är samma kvinna med
ett känsloliv tudelat

den ena föraktar, den andra
böjer sin nacke inför styrkan

jag går, och jag går, åt
samma håll och olika

in bland skuggorna i parken




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-04-11 10:43



Bookmark and Share


  Anya VIP
Gillar denna, jag känner en till som har två olika kvinnor inom sig. Bra!
2011-04-14

  Linda CH VIP
Fint och målande skrivet om motsatsförhållandet som kan uppstå i en kropp. Ibland kan balansen vara svår att hitta.
2011-04-12

  Anna*
Dikt med flera djup som berör. Applåderar
2011-04-12

  Peter Olausson VIP
åh, en så klok text om det vanliga, att helheten består av delar, att kluvenheten hör till och kan vara en spegel. Tack.
2011-04-12

  walborg
Litet kul split att se den inre konflikten så konkret i ord och bild.
2011-04-11

  Catharina Edin VIP
Jäkligt bra!
jag är också två, har två själar, tror jag.

Och i varann kan man spegla sig.
2011-04-11

  Gawain
Intressant. Kommer förstås att tänka på guden Janus och det märkliga med hela grejen med kluvenhet. Snyggt.
2011-04-11

    ej medlem längre
Fint skrivet om den klyvning som kan uppstå emellanåt.
2011-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP