Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trainspotters

Sitter på en småstads tågstation

På en parkbänk med solen i ögonen

Längst bort till vänster om mig sitter en kvinna

I trettioårsåldern med stora solglasögon

Bredvid henne sitter en riktigt fet grå gubbe

Med en keps som har SJ broderat på framsidan

På min högra sida sitter två utländska män

De talar med varandra

På ett främmande språk och blickar mot solen

Den feta gråa gubben gör sig hörd

Han talar om hur godstågen kommer och går

Han verkar veta ett och annat om tågtrafiken

Mellan de tafatta andetagen och kommentarerna

Tar han en tugga av sin calippo och smaskar

Han frågar kvinnan om hennes mamma

Känner hon kanske en man vid namn T-G

Kanske genom busschaffören

En av de utländska männen

Den fete och tunnhårige

Reser sig upp och flinar mot kvinnan

Medan han går in till kiosken bredvid

Jag följer honom med blicken och ser

Att klockan är sekunder från att slå två

Solen gassar men jag bär min gröna militärparka ändå

Jag har på mig mina billiga solglasögon från marknaden

Två pund styck

Mina solglasögon gör mig anonym

Jag är en anonym åskådare bland dessa trainspotters

Av olika slag

En grönjöling bland veteraner




Prosa av Arntzen
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-19 15:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arntzen
Arntzen