Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna kattunge från Deltsevo har inte mycket gemensamt med Tusse, som omnämns i texten, förutom att det är fråga om katter i båda fallen.




30 mil bak i bil

Om man är 15 år och åker 30 mil i baksätet på en lite äldre bil, tex från Järna till Kristdala (och under förutsättning att man inte har med sig den åksjuka katten Tusse, förstås) så kan man sluta ögonen och välja att ur alla ljud från motor och rullande däck "sila fram" något som liknar en solo-cello som spelar Air av Bach.

Med lite extra ansträngning så kan man få den virtuella cellon att spela även annan rogivande musik.

Men det fungerar bara på vägen dit. På vägen tillbaka är man nämligen alltför upptagen med att tänka på mopeden som sitter fastspänd på släpet.




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 278 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-04-21 18:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det var första gången jag hörde att man kan framkalla musik ur motorljud.
Kul vändning i sista strofen!
2011-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)