Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enligt en vetenskaplig artikel lär en fjärils vingslag kunna ställa till elände - Men den största boven i sammanhanget ÄR MÄNNISKAN 




Varför skylla på en fjäril?

 

En fjäril,

mätt av nyss uppsugen nektar,

gjorde instinktivt

då den lyfte

från Taraxacum Ruderalia,

en vanlig ogräsmaskros,

ett extra hårt slag

med sin högra vinge.

 

Kanske för att byta kurs,

eller undkomma en fågelnäbb?

Vad vet jag . . .

 

Vingslag,

för mänskan ödesdigert

då det råkade kombineras med

speciella typer av

lufttryck – vindstyrka – frekvens – termik,

och enligt inträngande

matematiska fraktalbearbetningar

av meteorologer

på en superdatamaskin,

kom att utvecklas till

en svepande tornado,

vilken likt Apokalypsens Fyra Ryttare

kom att sprida död och misär

över Haiti,

detta arma stackars land.

 

Men varför skylla på en stackars fjäril,

när så uppenbart

de fyra ryttarna symboliseras av

MÄNNISKAN?




Fri vers (Fri form) av Carl O Andersson
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-24 11:33

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson