Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag väste i hans öra

Utan fruktan gick jag över havet
mellan öarna och under broarna

min flykt undan min egen längtan

ändå var han där, mannen
som jag flydde

jag väste i hans öra, "-du måste
sluta förfölja mej vart jag går"

ändå störde han mej inte
oroade mig kanske något
men var gott sällskap

ner under vattnet drev han mig
med min korg över armen bar
jag mina arma synder att sona

det var jag som bar skuld
han sonade inga synder
hans frimod var oförbätterligt

strömmen tog mina tankar
med styrka som rensade allt

havsdjupen är otänkbara
där är människan döv och
stum som en fisk

ändock pratade han och
skrattade oberörd av vattnet

medans min luft tog slut

och jag stilla drunknade




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-24 17:56



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Förtjänstfullt enkla ord skapar en komplex drömlik helhet. Innebörden blir gåtfull.
2011-04-25

  Tillbringaren VIP
Mycket fint sammansatt, fint poeserat, om det finns ett sådant ord!=)
2011-04-24

  Delilah Juno VIP
Gåtfull som religiös ? Jag tänker på Jesus eller Gud eller så som trotsar allt ...Är jag fel ute?
2011-04-24

  Anya VIP
En djup resa (i dubbel bemärkelse) tar du mig på. Både vattendjup och själsligt djup. Intressant text som jag läser flera gånger.
2011-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP