Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rubin

När jag såg nattens vingar
förfördes jag av ljusets blick.

Jag stod där i alltet av nuet och i
detta nu expanderade mitt sinne.

Livets pansar en skir hinna av syre som
passerar genom det trånga filtret av mörker.

Jaget och det jagade brann som sand i min mun
och en tusensköna gnistrade i min tårkanal som dyra,
diamanter ur blodet som pressades in i en tvångsföreställning.

Natten blev som vatten och säden i din mun
expanderade som grodyngel i ett vätskande sår.

Dagen kom och grodan blev en prins på min
tusensköna som föll så vackert ur min tårkanal.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 358 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-04-29 06:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren