Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Iakttagelsen

Brinnande natt kom och ta
mina lungor till nya höjder…

… kom och låt mig fyllas med kvinnans;
sötma och hennes lugna blick.

Låt mina ekvationer spira ut
som kvinnans skönhet;
som en sandstrand med
miljarder korn av liv…

… kvinnan ett under av mystik.

Jag fastnar i tanken och mina siffror
faller itu som is i min varma hand.

Kvinnan är kornen av livfullhet och
jag bejakar hennes renhet och
försiktighet på avstånd.

Jag observerar för jag vill vara som
en blomma på avstånd…

… du en humla och jag ett korn i skyn.

Som nattens stjärnor faller jag för;
kvinnan och hennes renhet.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 145 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-04-29 08:42



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Mycket skön dikt. Ljuvt flätade ord som alla tillsammans bildar en vacker enhet. Applåderar länge!
2011-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren