Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgondimman lättar - på husets östra sida, tätt intill väggen, sitter den gamle med en kopp kaffe och kisar mot den uppgående solen.




Morgonväkt - Ljuvligt Skön

Efter natten –  mörkret flyr.

Sådan är naturens lag

och som ett riktigt äventyr

där med ett magiskt drag

skjuter, som genom en embrassyr

mellan träd av skilda slag,

en första solstråle som ouvertyr

till ny och okänd dag.

Bort sveps morgondimman av sefyr,

ljum och svag,

och där sikten förut var obskyr,

ger solen ljus och värme till behag.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-04-30 16:56

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson