Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgeskeppet


Där sitter mor
gråvit, tyst, invid min bror
som med sin tryckta hand
söker trösta hennes brustna tro

nedan deras fötter
sprider själen sina rötter
ut ur den kropp
som i jorden nu
stilla bygger bo

i myllans trygga famn
har själen nu

seglat hem,
i Himlahamn




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 711 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-05-01 18:36



Bookmark and Share


  miljas
Det inledande stycket med "söker trösta hennes brustna tro" och sedan avslutningen med "Himlahamn"... Jag ryser. Så enhetligt, så berättande, så sorgset, så fint.

Och Micael, ditt ordförråd är en skatt!
2011-05-02

  sockerspöket
Så vacker, men otroligt vemodig och sorgsen. Du berör väl med dina ordval
2011-05-01

  SannaPanna
Vackert skriven om sorgen. Älskade ditt val av ord, Himlahamn!
2011-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson