Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade du



När vi skiljs åt
vänder du dig om
och ser på mig med en tårad blick
som desperat viskar, vädjar, ber
om mitt förlåt
men min rygg hålls rak
mot din sak
att du gjort ditt val

Så det är när jag sitter där, lutad mot gaveln
och som värst hulkar och häver, i min förtvivlade snyftning
jag nu ber dig
ta vägen, dit mitt finger krokigt pekar
mot leden ut, bortom bladen
för har du någonsin älskat mig
så bara gå,

 

och fortsätt gå








Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 438 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-05-04 21:22



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Smärtsamt då man fortfarande älskar någon som valt att såra och skada. För vi har alltid ett val även om en del påstår annat. Lätt att skylla på omständigheter

Du berättar så målande att jag får stå bredvid och se och lyssna till vad som händer

Rädslan finns att man ångrar sig, att man faller till föga för de där bedjande ögonen. Att man inte står ut med att vara den som ber sin älskade gå även om man blivit sviken.

Din text är äkta och igenkännande. Jag förstår för jag har varit där


2016-03-30

  ia VIP
ord som gör ont
rakt in i själen
träffsäkert

ärligt och rakt

sanningen gör ibland ont
men är dock nödvändig

du är
en helt fantastisk poet,
att med få medel
fånga så starka känslor
att jag som läsare
verkligen känner

kanon!!!!
2011-05-07

  Rumi
"för har du någonsin älskat mig
så bara gå,"

Det gör ont och det är fantastiskt. Du är underbart bra med ord!
2011-05-07

    ADI Nehlin
smärta skildrat mycket vackert
2011-05-06

    Valdy
Blir lite kär i dina texter..
2011-05-05

  Junitvillingen
Mycket känslor här...en stark text om hur ont kärlek kan göra...orden rör vid mina sinnen...att älska kan smärta SÅ...
2011-05-04

  Ninananonia VIP
Smärtsamt.......


Du skriver väldigt bra!
2011-05-04

  sockerspöket
Oj jävlar vad denna kändes..
du målar upp bilder på min näthinna, likt ett minne även fast jag vet att jag inte har något sådant. Men det är så äkta det känns
2011-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson