Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På IKEA

vissa hade det bra

på IKEA

de var där

för att handla

men även att

övningsköra

vissa elever

var bortskämda

de ville inte än

röra på ratten

om de inte fick

sina belöningar i förväg

i form av små små fjärilskyssar

vissa tröttnade faktiskt

på två-ben människor

och gick till zoo

i ställe

och fanns sin sinnesro

bland färgglada fåglar

eller exotiska fiskar

de stod där och

lät sig fängslas

tills verkligheten

tog dem

på bar gärning

vissa var hungriga

så de kom till

cafeteria

mumsade

fnissade

med hela sina leende kroppar

Ett par udda

plötsligt gapade

"Ska vi göra det?"

De gamla bredvid stelnade till,

vände sig om,

och glodde med stränga blickar

men han, den unga killen

han gjorde ingenting obehagligt

han skräpade bara ner

på golvet

och tillsammans med sin tjej

skrattade de så hjärtligt

så det bildades ett gigantiskt moln

av lyckliga smittsamma molekyler

som virvlade

och snurrade

varenda gång

jag passerade IKEA




Fri vers av Rise Little One
Läst 255 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-05-08 08:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rise Little One
Rise Little One