Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hämtat från mitt digitala arkiv Textproduktion




DE ORDEN, DE ORDEN… (2003-09-03)

 

Orden som skrämmer
är de som klämmer,
skaver och gnisslar,
väsnas och visslar.

Orden som gläder
passar som kläder
för människors tankar
när stilla de vankar.

 

Orden som växer
och kan sina läxor
är de som vill visa
på själarnas lisa.

 

Orden vi väger
är orden vi äger
som visar oss vägar
till allt det som hägrar.

 

Orden vi känner
är våra vänner,
dem har vi nära
bland dem vi har kära.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-05-09 11:53



Bookmark and Share


  Mats Henricson
En BRILJANT "klassificering" av Orden ! Fascinerande och tveklöst rätt ! Bokmärker !
2011-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP