Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÄDERNEJORDEN

En längtan till fädernejorden
så mången har
när de aktiva åren
har haft sina bästa dar

Man ser för sin syn
alla ställen man lekte som barn
Alla människor man kände
som bodde i byn

Man tror att så är de
och så ska de bli
men allting förändras.
så gör även vi

Så kommer man åter
och inget är likt
Stigen är borta
och ingen utsikt

Skogen
har kommit så nära inpå
Åkern igenväxt likaså

De äldre är borta
de har vandrat hem
De unga
dem känner man inte igen

Men ändå
ett vemodsrus de går
från hjässa till tå
där man står

För fädernejorden
finns ändå kvar
Och minnena
man i hjärtat har

M-L




Fri vers av Maj-Lis VIP
Läst 437 gånger
Publicerad 2011-05-09 14:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maj-Lis
Maj-Lis VIP