Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Sköra glasfigurer inuti en tidsinställd bomb


Jag är ledsen att du känner det så
så som om hela världen var ute efter just dig
för varför skulle du vara privilegiad?
- den har ett kontrakt på oss alla

det är helt enkelt det enda man kan göra
-acceptera
för det är farligt att leva,
man kan ju faktiskt dö

Men det stör mig att du springer in
som blondinen i styckmördaren
att du gör det lättare
toalettstolar, knivar och självdestruktiva tankar
varför? När vi har en liten tid
att inbilla oss att vi skulle äga makten
över våra egna liv varför inte
se soluppgångarna, se kärleken,
se oss för vad vi är
- sköra kristallfigurer inuti en tidsinställd bomb

För det är vi mot den
och vi kommer aldrig att vinna
vi kan bara försöka kämpa oss värdiga
i ett liv som aldrig tillhörde oss

Så upp till kamp!
för inget lik blir vackrare
än det hos den människan
som försvarade sig...




Fri vers av Helen_Varghierta
Läst 270 gånger
Publicerad 2005-12-26 10:02



Bookmark and Share


  alfa
Vackert...och sant!
Tack för att du delar med dig!
2005-12-27

  Ulf Popeno
Om inte annat så kanske livet känns mer meningsfyllt efteråt, inbillar jag mig.
2005-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Helen_Varghierta
Helen_Varghierta