Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


att ha ett hem

för jag ville förklara för dig
det där som far omkring inuti

(krockar och smäller och värmer
och skingrar och ickeförstör och
pulserar och bultar och skälver och)

när du kommer in genom dörren
och lägger ner väskan
det där som lever inuti
när du ser mig och ler
går de där stegen det tar
för att möta mig och ta mig i din famn
det där som öppnas i mig

(levnadsljus och sammetshänder och
gainerdoft och styrketid och kärleksliv
och trygghetsplats och underbarast)

men jag blir mest tyst
och möter min framtid




Fri vers av Helen_Varghierta
Läst 595 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-07 16:56



Bookmark and Share


  Vind
Tycker om den lyckade textformateringen, den ger diktens känsla nästan en extra dimenson. Det långa mellanstycket väldigt bra!
2007-12-09

  glasblåsarblå
(levnadsljus och sammetshänder och
gainerdoft och styrketid och kärleksliv
och trygghetsplats och underbarast)

så vackert :) underbar känsla du lockar fram. bra!
2007-12-08

  Ulf Popeno
Jag är lycklig över att du (tror jag i alla fall) \"hittat kärleken\". Jag är glad för att din kreativitet lever än och att du fortsätter skriva. Du skriver känslan i dess renaste form. Jag börjar tvivla på mitt förkastande av begreppet sanning, när jag trär mig igenom dessa rader.

This is it.

Och man skulle kunna tro att jag begärde audiens hos kungen. Men det är mer än så, ty kungen är ingen.
2007-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Helen_Varghierta
Helen_Varghierta