Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Har du undrat hur det är med änglar och fall?

Har du någonsin undrat
hur vissa kan falla gång på gång
för att alltid bara resa sig upp
borsta av sig skammen och smutsen,
rätta till vingarna för att sedan fortsätta,
falla på nästa ord, nästa känsla
som slår knytnävsslag i änglaansikte.
utan att ändå inte verka gå sönder?

Har du någonsin undrat
hur många det är som följer honom hem
som vilar i hans skugga,
och kryper in genom hans nyckelhål
som finner tusen fjädrar i tamburen
men ändå letar sig längre in
undviker blodet och de avslitna vingarna
för att luta sig över gestalten på golvet
och försöker dämpa skakningarna och gråten?

Har du någonsin undrat
hur vissa kan falla gång på gång,
och hur många som följer dem hem?

Har du någonsin undrat

hur vissa alltid verkar kämpa ensamma

medan resten bara stannar till undrar?




Fri vers av Helen_Varghierta
Läst 350 gånger
Publicerad 2005-12-26 10:46



Bookmark and Share


  Ulf Popeno
Ibland har jag funderat ifall inte vissa har ett annat medvetande än andra.
2005-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Helen_Varghierta
Helen_Varghierta