Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord och ting

Om ord är saker av namn
Är ord inte bara ord
Och dagböcker
Mera än berättelser
Av sekunder

Ty saker är magiska

O trasa
Som torkar min pannas svett,
O täcke,
O resta stenar i rader,
O bild
där ögat ofta faller,
O kniv,
O nyckellösa lås,
O slöja
O skogens lilla lila sjö,
O gryta
där nya smaker uppstår


O poetens ord
oceaner av öden,
Häxkonst


När jag hade läst raden
Föll boken ur min hand

Ord lever




Fri vers av albatross
Läst 497 gånger
Publicerad 2005-12-26 12:48



Bookmark and Share


  bq
Tack, en magisk betraktelse omkring "ordet" som frisläppt och bärare av en berusande insikt !
2005-12-26
  > Nästa text
< Föregående

albatross
albatross