Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påfågel utanför Ohrid, Makedonien. (maj 2008)




Kakafonin när orkestern värmer upp instrumenten

Tidigare har ett fåtal inflytelserika haft förmånen att få definiera vår gemensamma berättelse.
I den nya tiden behöver var och en skapa sin egen berättelse, varvid dessa enskilda röster blir en del i helheten.
Det kan verka förvirrande.
Någon tvekar att ta upp pennan.

Den gemensamma berättelsen blir givetvis spretigare, i synnerhet i början. Därmed kan den vara besvärligare att se och förstå.

Det är som kakafonin när orkestern värmer upp sina instrument.

Det individuella ansvaret är nödvändigt för att vi skall kunna komma vidare. Nästa steg är ett språng - uppåt!

 

Växte upp som en kommentar till "En berättelse i tiden" av AA.
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1304976




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 313 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-14 08:55



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Gunlög
2011-05-16

    ej medlem längre
Det individuella ansvaret har liksom försvunnit i många sammanhang, det är enklare att lägga ansvaret någon annanstans . . .
2011-05-14

    AA VIP
Bra skrivet.
2011-05-14

  miljas
Mycket tjusig liknelse. Jag log förnöjt nu när jag läste denna..
2011-05-14

  Kristina Wallbing
Bra! Instämmer. Läste nyss AA:s text... din är lika insiktfull och angelägen.
2011-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)