Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland blir man bara förvirrad av sig själv.. Detta är en återspegling av detta.


Pusslet

Livet är en gåtas stora pussel-spel
Det räcker inte med bara en del
Många är de delar som ska sitta rätt
Även med beskrivning är det inte lätt

Vi känner när någon bit sitter fel
Ibland är det inte heller bara En del
Det blir kaos i både känsla och förnuft
Ibland känns det som man inte får luft

Detta pussel lägger vi alla
Vi träffar ibland folk som kan få oss att falla
Men ibland har vi en väldig tur med oss
Vi träffas de som ger styrka att bryta loss

Du, är den som ger mig styrka till detta spel
Även fast det också gör dig till en del
Men den bit som är just till dig
Vet jag redan vart den ska sitta i mig

Du är en stor del av det pussel som är jag
Även fast det är mycket som är var dag
Känslorna far hit och dit i oändlig tid
Vad som helst är bra, med dig bredvid

Pusslet är nu ett stort fält av förfluten tid
Men där pusslet fattas bitar är där nuet tar vid
Lägg ditt pussel med omsorg och hjärta
Så kommer det inte att orsaka någon smärta

Jag har hittat de bitar viktigast att bygga på
Jag hoppas att ni också den insikten kan nå
Med en stor kärlek som skänker mod
Så vågar du lägga ner detta tålamod




Bunden vers (Rim) av Johanna Rose
Läst 281 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-20 21:12



Bookmark and Share


  Pimsan Ivarsson
Intressant!
Jovisst är livet ett pussel.
Människor fungerar som speglar
till våra jag...och ibland
kan nya pusselbitar falla på plats...
man blir förundrad över sig själv-
då egenskaper man höll som sanna hos sig själv-
kanske inte var sanna och vice versa.

Med varje ny bekantskap
får man nya pusselbitar att
handskas med.

Såg en gång ett program där
Kristina Lugn förklarade
hur det kändes då hennes vän Allan Edwall
gått bort...hon sa något i stil med
(nu kan jag det inte ordagrant):
i varje människas blick blir man
något speciellt.då en människa dör
förloras den blicken på en och den kan
inte ersättas av någon för att vi är alla speciella
och ser med en unik blick på varandra.
2011-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Johanna Rose
Johanna Rose