Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vet inte om jag riktigt är nöjd. Men den gestaltar en del av min resa i livet.


En liten flicka

En liten flicka sitter på kallaste sten
Hon tänker på vädrets föränderlighet
Och tittar förundrat på förbigående ben
Vad är dess verkliga hemlighet?

Utan tak och utan mat i magen
Sitter hon här och tittar och ler
Ännu är det inte slut på dagen
Men ingen vet vad det är hon ser

En liten flicka på gatan fryser
Kurar ihop med kappan om kroppen
Och längtar efter solen när den lyser
Då är livet verkligen toppen

Men en annan dag så händer just det
Hon får ett hem och mat i magen
Det finns mycket dessa människor inte vet
Men hon kommer aldrig att glömma dagen

En liten flicka på sängen sin vilar
Känns underbart med mjukt under sin rygg
Utanför hör hon hur vinden ilar
Hon ler och vet att just nu är hon trygg




Bunden vers (Rim) av Johanna Rose
Läst 308 gånger
Publicerad 2011-05-23 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanna Rose
Johanna Rose