Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solens och vanans trohet

Hon stod. Det var det han sagt- stå kvar där.Bland allt de lämnat efter sig. Resterna, kaffekopparna, brödkanter. Utanför byn, i kanten av sädesfältet.
Hon tänkte på säd. Hans. Som en ironi att hon. Skulle stå där.

Då han sa det skrattade hon. Han skrattade inte. Hon tystnade. Tvärt insåg hon. Misstaget. Där, sving, kom det, klatch. Hon borde tänkt - innan hon skrattade. Ögat blått, vanan är trogen.

Hon kröp in under sin egen hud. Gränslösheten. Hans var utanför. Hennes gränser. Hon förstod egentligen inte. Bara att hon kunde nå den. Bara här. Med sin hand, känna den. Sammet, så mjuk, dit han inte nådde. Hennes kärlek var ogenomtränglig här.

Outgrundligt, på långt håll, sade han hennes ord, de han tagit av henne. Han kom tillbaka nu. Han talade om stjärnfall, kallade henne Min ädla, trogna. Du är min. Egendom, tänkte hon, vände sig mot honom och log. Han var nöjd nu. Med henne. Det var allt. Hon begärde. Nu, inför hans ögon.

När de gick, han var tre steg före. Hon visste hur hennes avstånd. Och vinkeln på halsens böjning. Icke solens.




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-05-22 00:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Smärtsamt att läsa och samtidigt får du fram hennes tillflykt in i sig själv, den som kanske får den slagna, misshandlade att stanna kvar i förhållandet! Och ibland kunna le och verka glad och nöjd.
2011-05-22

  Nanna X
iiihhh vad det smärtar att läsa. du har slipat på din form, smärtan framstår allt klarare.
2011-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP