Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den äldre herren

Jag ser en äldre man så grann.
En man med lerjordskavaj...

... med byxor av silver och
i hans blick ser jag livet.

Jag ser en äldre herre på cykel.

Han trampar lugnt genom livet;
Han trampar en rosa cykel.

Jag ser en broder av jord och
han cyklar på livets cykel.

Han ler...

... ser munter ut,
där på andra sidan
han cyklar.

Där på andra sidan
ler han vackert;

Här jag sitter upp på
en busshållplats bänk.

Och där jag ser en äldre herre
som cyklar på livets cykel.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-22 13:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ljuvlig, blir glad av att läsa
2011-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren