Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen

Fader som är i himmelen;
Öppna för mig rättfärdighetens portar.

Fader, här mitt i livet;

Någonstans vid en brygga
av liv jag sitter.

Fader du stora där högt över moln;
välsigna det livets goda och ge
mig balans i detta nu givna.

Här jag sitter och med mig
i livet jag har goda vänner.

Människor med öppna sinnen.

Fader du som äro där
högt upp över moln;

Ge livet sin frihet.

Ge livet och människan
frihet att älska,
att ta del av allt
det du skapat.

Låt oss se varandra för
det som vi alla är.

För alla är vi så olika i den
intensiva lusten;
intensiva kärleken.

Fader, du som är i himmelen.
Tacksam är jag för det lilla,

det vackra.

Tacksam är jag för livet
och alla skönheter;

blommor som kvinnor.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 379 gånger
Publicerad 2011-05-24 00:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren