Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulens boning

~~~


diamanterna som andra tycker sig se
gnistra i ditt långa hår,
de ser jag för de istappar de är

istappar växades ut från ditt känslokalla inre

de ljuvligt mörka ögon som andra tycker sig se,
som får dem att känna sig speciella,
utvalda bland andra,
de ser jag för de ondskans källor de är

ondskans källor flödande av falskhet

den varma person som andra tycker sig se,
som får dem att må väl
och stråla sig i glansen av dig,
den ser jag för den djävulens boning den är

djävulens boning full av förödelsens maskar
illvilligt krälandes sig in i allt och alla som du berör



må du själv vittra till oigenkännlighet
av den eviga närheten till ditt eget härskna inre

ty, du lämnar outplånliga spår av förruttnelse och ondska




~~~




Fri vers av Markattan
Läst 674 gånger
Publicerad 2005-12-28 09:12



Bookmark and Share


  JMR
Vilket härligt hat. Gillade att läsa denna.
2005-12-28

  Teresia Ridell
Intensivt skildrat om hur olika man kan se någon.
Hon el han som för andra ter sig så "god" är bödeln för en annan.
Känner igen mig.
2005-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Markattan
Markattan