Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försommarkväll

Försommarkväll.
Där uppe på berget.
Solen värmer mig.
Överallt limegrön fönsterlav.
Vitmossa säger dom
Som inte vet.
Jag ser roslingen
Med sina vackert rosa blommor.
Och den vita hjortronblomman.

Sen börjar jag gå.
Tittar ut över vattnet.
Glittrande.
Något flyger förbi.
Det är en mindre hackspett.
Jag ser.
Ingen annan.

Allt är så vackert.
Försommarkvällen
Som aldrig tar slut.
Världens längsta kväll.

Men någon gång blir det morgon.
Jag äter frukost på berget.
Låter återigen solstrålarna
Värma mig.

Det börjar blåsa.
En frisk försommarbris.
Så går vi över hällmarkerna
Täckta av den limegröna laven
Med också av stenar, pinnar, kottar
Och många andra arter
Som jag inte vet namnet på.

När vi är framme
Är det 24 dagar till sommarlov
24 dagar
Det kommer gå fort.
Och jag längtar såååååå…




Fri vers av lilleskutt
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-27 22:53



Bookmark and Share


  peoesson
längtar ut i försommarnatten, bara vara där och observera det som sker. Dikten gav verkligen den där frihetskänslan
2011-05-29

    ej medlem längre
tack, den här var underbar
2011-05-27
  > Nästa text
< Föregående

lilleskutt