Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Epimetheus

Där låg jag halvnaken inför henne.
I handen hon hade en låga av intensiv värme.

Jag förförde hennes nakna kropp med uddens
beröring och i min hast jag inte kunde säga stopp.

Mitt i halvmörkret var vi två som ett mörker och ett intensivt ljus. Med udden mot hennes egg, förförde jag hennes innerst.

Djupt där inom henne brann den intensiva elden som hon i generation efter generation ärvt ner till sig själv.

Och där med henne var jag och utmanade eldens flammor.

Från eggens kant jag drog mig upp.
Såg hennes mörker djupt där inne
och penetrerade hennes
blodfärgade läppar.

Förförd blev jag av tungans
dansande och ringlande rörelser.

Mitt i det mörka fyllde jag mitt ljus djup in i henne.
Hon den mörka harklade så det ekade
tvärsigenom ljusets pansar.

Mitt i vederkvickelsen förförde jag
henne med kärleksfullhetens ljus.

Fylld av liv vi låg där i det halvmörka.
Mitt i det dunkla låg natt och dag.
Vi log för skymningens förlovade land.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 420 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-29 01:27



Bookmark and Share


  Anna*
Fängslande - med flera annorlunda formuleringar. Om jag hade haft en dator så jag kunde se texten du skrivit samtidigt som jag skriver så hade jag gett exempel.
2011-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren