Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppfostran

Du, rar och medgörlig.

Dina ögon är öppna för uppfostran.
Munnen är våt och tungan klyvd i två.

Händerna är bundna till livet.
Ögon så vackra ser djupt in.

Kinden len och tungan ivrig där inom.
Genom grönskans paradis gick jag med dig.

Dina leenden var livgivande.
Tog i hand och gick bakom boden.

Lyfte upp kjolen och tog mig för av nektarn.

Läppar lena av liv.

Blommors kronblad som livets blygdläppar.

Naken tunga djupt in;
Tar för sig av det goda livet bjuder på.

Öppen och blå är himmelen och
kärleksröd är mitt hjärtas kronblad.

Kom du ljuva.
Ta min hand.

Paradis efter paradis vill jag
utforska alla dina gömslen.

Kom, öppna din famn och
alla dina portar och låt
mig få komma djupt in.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-30 17:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren