Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Honungsbrus

Genom tidspalatset jag vandrade
och med mig hade jag honungsdaggen.

Som vindburen skönhet grönskade husen när de
träffades av den gröna säden och liv spirade i höjden.

Som på en lina gick jag in i illusionen som omslöt min pansarsjäl. Naken som det vita pappret var jag i det brinnande solljuset.

En sömnlös pil träffades mitt pansar och det splittrade sig.
Tidsvirvlar uppenbarade sig i mitt bröst där hjärtat har sin boning.

Blottad stod jag där inför hennes tvärdjupa andetag
och benen vek sig som om tyngden jag bar var för stor.

Ur djupet i mitt hjärta spirade sanningens svärd;
Jag vaknade till ur livets illusion.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-31 13:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren