Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets vagga

Här inunder grönskans frodiga träd som
bjuder på skuggan i höga glas, står en het man.

Där vid min sida står en kvinna och putar med magen.

Hon står förankrad med lyktstolpen
och är i sin egna lilla värld med spirande tankar
eller vindstilla hon guppar fram i själens eka.

Och där borta i fjärran glider den
blå bussen förföriskt fram.

Här är jag med mina intryck nu bakom livets
breda höfter som vankar av och an som livets vagga.

Här är jag!

Och framför mig;

Står Livet i Spirande blom.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-31 17:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren