Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bibeln

Där i kyrkan stod jag i ett heligt stim.
Jag bläddrade från Matteus, Markus
till Lukas och Johannes

Tänkte mig bort och där i ögonvrån
såg jag himmelrikets ljuva leende.

Jag log och gick vankande fram.
Tog mig i kragen och fattade mod.

Du ljuvliga dam, hela jag spirar i blom
när jag ser på dina underbara…

Du är som helgonlikheten.

Jag ler och ser djupt in i själens boning och
säger förnöjt: Vill den sköna damen följa
med mig hem? Så jag kan få förnöjelsen att
bläddra de fyra bladen, till belåtenhet.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-05-31 23:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren