Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gåva till Lutherska Missionskyrkan


Herrens paradis

Gröna flammor svajar som brinnande
lågor i trädkronornas kopiösa rike.

Under jord spirar dess stadiga rotsystem, som
ger Liv åt det lilla: Som bringar Liv till det stora.

På marken dansar skuggorna sin wienervals
och mänskan frodas i svalkande vindar.

Solen flammar av vitalitet och begåvar;
Edens gudsrike dess varma famnar.

Små liv frodas runt oss och skänker glädje.

Se till det lilla vackra medsyster och
medbroder; så ser ni det stora.

Se till det lilla så ser ni Gud i det stora.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 163 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-06-01 23:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren