Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriver pa en dator utan ...ringar och prickar over o och a, ni far tanka er var de ska vara


Kompostering

vi glomde de roda stugorna hemma
och reste ut i varlden

besag och skakade pa vara huvuden
hur hemskt lever de stackars manniskorna

nar vi kom hem stod stugorna kvar
med jordkallare och allt
pelargoner och golvdrag
precis som vi lamnat dem

bara enstaka hade forfallit
nagra var rivna eller ode
alltid dem vi hade alskat mest
de oersattliga och nostalgitjocka

de som vi besjongo och begrato
och som fick tjana som forkladnad
for var langtan tillbaka till moderlivet

med prickar rutor och rander
gamla med blommiga tapeter

och tider att samla in i ograskorgen

till kompostering




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-06-04 22:15



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Gillar skarpt! Känner riktigt doften av sommar och nostalgi i ett.
2011-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP