Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att älska sitt land


Vår fädernejord...Du vackraste land.




Du vackraste land

som födde oss hit

till glädje, till sorg och till gamman

Du finns för oss alltid

med kraft och med nit

försöker Du hålla oss samman.



Vi hälsar i vördnad din blågula sköld

Och värmer oss i dina händer

och känner ej av den frusna köld

som oroshärdarna sänder.



Du ger oss en styrka

så stark som granit

en tro på det rätta och sanna

och fast vi är fjärran så längtar vi hit

och kan allt annat förbanna.



Ja,vart vi än reser

i syd eller nord

så svinner vår tanke tillbaka

till platsen, där fötterna lekte i jord

och allt annat vi kunna försaka.



Men aldrig, nej aldrig vår fädernejord.















Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-06 12:24



Bookmark and Share


  Svartsilver
gillar denna mycket. en fin hyllning till vårat vackra land.
2011-06-16

  Mats Henricson
Rätar på ryggen, HÄR får jag känslan... , jag är en svensk , fint beskrivet ! Vi ska behålla vår svenska identitet, men vi måste också veta var gränsen går......, VÅLD , i dessa sammanhang, är enbart sjukt och hör hemma hos de extrema !
2011-06-07

  anits VIP
Mycket bra skrivet din text berör
2011-06-06

  M.A.J.R
väldigt berörande !
2011-06-06

    AA VIP
Mycket bra skriftat. Texten berörde mig. Tack.
2011-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP