Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Baksidan av änglarna

Hennes hus är ljusblått och rosa, precis som bokmärkesänglarnas dräkter. Å så hon försöker vidmakthålla. Färgernas magi och längtans blåa blomma, väggarna i huset är tapetserade med änglar, bara för att hon vill att de skall förbli där, hos henne. Tätt tätt, har hon klistrat dem, så att man inte kan se själva väggen bakom.I en cigarrlåda förvarar hon dem som inte fick plats.

Änglarna på bokmärkena, de har ingen baksida. Hon har öppnat cigarrlådan, vänder och vrider på dem som för att tolka denna märkliga omständighet. Men där bakom finns ingenting, icke något dolt budskap till henne. Bara det vita, och hon undrar - vad vill Gud med detta? Vill han tända människornas hopp för att sedan släcka det igen?

Så kompakt och tvådimensionellt livet ter sig när man ser saker ur baksidans perspektiv.

Men hon vet, det finns alltid en glipa, någonstans finns en glipa, men bara en. Det är denna hon måste finna




Prosa (Novell) av Ingela Svenson VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-11 19:09



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Intressant slut här, med en s k twist!
Gillar!
2011-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP