Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att göra det roligt.


Städa själen





Finns det nåt tråkigare ord än "städa."
Eller städa UPP.

Fast det är som med så mycket annat
Det är skönt när det är gjort.

Somligt är lätt att städa
Annat jättesvårt.

Städa på skrivbordet
är att knyckla en kvart.

Städa i lådor tar en evighet.
OOOO,jaaa det var då, då

Blir aldrig färdig,
in med lådan igen.

Städa toaletten är TVI
städa smyckeskrinet är ljuvligt.

Städa damm är omöjligt
Så svårt att fånga

Är uppe i luften och tar en vals
och sjunker ner på"fina ytan" igen
Ha ha

Bra för små fingrar
att skriva sitt namn i.

Städa bilen överlåter man gärna
Men städa garderoben!!

Viker si så där hela dan
Den trasan!! Marsch på tippen!

O, nej den blusen KAN jag bara inte.
Det var ju DÅ jag bar den!


Städa förrådet ska
vi bara inte tala om.

Eller vindsutrymme.
Pusse li puss.

Lilla dockvagnen
Var det när hon var fyra?


Städa det inre!!??
tre liter H två O dagligen


Städa samvetet
släng lögnerna


städa tänderna
gå till tandis


Städa själen
skratta livet ur sig.

Ha ha
Städa kan ju
bli riktigt lättsamt





















Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-14 07:32



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Att städa är precis
så tråkigt och på
samma gång så
roligt att uppliva
gamla minnen.
Så roligt beskrivet
och så sant.
2014-04-29

  anits VIP
Ett underbart recept hur städning
inte behöver vara tråkig, tack
2011-06-14

  Svartsilver
det märks att du är van att läsa dina dikter högt, för du skriver på det där talande sättet.
2011-06-14

  thyra
Javisst, men med ditt recept så blir tråkigheten lite roligare. :) Jättefint skrivit!
2011-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP