Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"ETT SKÅDESPEL"

Jag ser ett skådespel

ser hur du sänder ljusflammor över himlen ...

Jag hör din tordönsstämma

hör dina höga rop kastas mellan molnen ...

 

Det är vackert och jag vet

du skapar harmoni mellan himmel och jord ...

Du ropar till molnen

att öppna sina fönster och bevattna jorden ...

 

Molnen lyssnar, låter regnet falla och

du ger jorden dess bundna kväve ...

Ett himmelskt samarbete

som ger jorden allt den ej själv förmår skapa ...

 

Därefter följer den sista akten

i himmelens mäktiga skådespel ...

Då tänds den glimrande bågen i skyn,

allt andas lycka och jorden är hel ...

 

 

© La Magnólia




Bunden vers av La Magnólia VIP
Läst 700 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2011-06-15 12:36



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Så himmelskt vackert.
Med orden säger allt
Då tänds den glimrande bågen i skyn
allt andas lycka och jorden är hel.
2024-04-14

  jörgen g
Jag älskar denna! Högsta klass i min smak!!
2011-07-30

  Ari Viklund
Jag bestämde mig tidigt för
tre livsregler och de har nog
i mycket format den jag är:

1) Aldrig bära paraply
2) Aldrig använda hantverkare
3) Alltid vara snäll mot mig & alla

Den första har jag aldrig brutit
vad jag kan minnas, det är jag
glad för. Den har gett mig den
ödmjukhet för Moder Jord som
burit mig över alla svårigheter.
Ljuset som strålar i bilden och
i texten i dikt försätter bergen
och själar i väntan på förbund
då bävan är stor inför kraften!
2011-07-15

  Maria T
Fascinerande
och så gott det luktar
efter regnet
2011-07-13

  Linda CH VIP
Fantastisk dramatik beskriven med stark kärlek till naturen. Den vackra bilden förstärker skådespelet och omger din text mästerligt!
2011-06-28

  Anna*
Naturkrafter är fascinerande och de ger oss lysande och kraftfulla skådespel även om vi ibland själva också får agera statister. Applåderar
2011-06-20

  Ninananonia VIP
Vackert är .. detta skåde... spel...
2011-06-19

  Järnkatten
Du förmedlar ett mycket vackert scenario, till skillnad från många andra har jag älskat åskan ända sen barnsben...morsan blev galen när jag sprang ut i bara badbyxorna för att välkomna Thor...;)..
2011-06-16

  SeXara
Underbar!!
2011-06-15

    AA VIP
Vackert och målande.
2011-06-15

  erkki
Vilken enastående vacker bild! Texten i sig är också som en bild. Lite annorlunda men samma anda och språk. Bravo!
2011-06-15

  Nils Teodor VIP
Mycket vacker!
2011-06-15

  ~Leonardo~
Får en stor frihetskänsla i detta. otrolig bild.
2011-06-15

    ej medlem längre
beautiful
2011-06-15

  Larz Gustafsson VIP
Magnifikt, Magnolia.
Suverän bild.
2011-06-15

  lisa"puzzle"svensson
så vackert flätar du samman orden!
2011-06-15

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Fantastisk bild, men texten är minst lika underbar!
2011-06-15

  Bibbi VIP
Helt suverän.
2011-06-15

  Nikolai Jungsin VIP
underbart och bilden och texten bildar en symfoni av skönhet
2011-06-15
  > Nästa text
< Föregående

La Magnólia
La Magnólia VIP