Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mamma


jag ville jag vore
ett litet barn
trött, slumrande
i min moders ömma famn
omhållen, omhändertagen,
vilandes intill
mammas trygga hjärteslag

Dessa bilder jag har
är inga minnen
blott önskedrömmar
i mitt innersta
ty dessa bilder
är skapade inatt
när jag tänkte
på min barndom

Varför höll du mig inte
mamma, varför minns jag inte
att du höll om mig
mamma, är det därför
jag har svårt
att älska i dag
är det därför jag är ensam
och skriver dessa rader

jag ville dö inatt
det är sant mamma
jag ville dö
varför höll du mig inte
som barn mamma, varför...
tiden går så fort nu
du blir äldre, jag också
vad ska vi minnas
vid sista stunden mamma
vad vill vi minnas

blev du omhållen mamma
höll någon i dig som barn
du ska få en kram av mig mamma
idag ska du få en kram av mig




Fri vers av Mathias
Läst 722 gånger
Publicerad 2005-12-30 13:26



Bookmark and Share


    jahapp
aj...den här skar rätt djupt - himla bra skrivet...jag kunde då rakt inte (trots att jag e rätt så ball) låta bli att bli rörd...
2006-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Mathias