Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Natt


Här i natten vid sjön står jag
åter i min mörka skrud.

Små vattendroppar av tystnad faller med
lätthet ner på min mörka slöja av tystnad.

På avstånd hör jag en anka som
sjunger sin ensamma drill.

Blottad och naken är sjön här framför mig.
Blottad och naken känner jag
dess bräddjupa varande.

Vinden tar fart genom träden.
Fångar min kind en stund och släpper
sedan sitt grepp om det lilla som är jag.

Ensam och kall står jag här vid en gran runt
hundra år och jag känner mig gammal i
själen som dess rotsystem ser ut.

Inga mygg glider för vinden denna natt.

Bara jag står här utan känslor för denna stund.
Bara nu är jag fri från kval och elände.

Bara nu är det jag.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-21 00:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren