Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Essä


Jag stationerar mig själv i detta nu.
Många förlägger tiden på meningslösa ting.

Natten är meningslös utan himmelen.
Utan himmel ingen natt.

Tiden lägger så många på meningslösa ting.
Super sig redlös och skriker högljutt.

Natten kalla vindstötar ekar.
Tiden svävar inom dem.

Många förlägger sin tid på dåtiden.
Fastnar i det som för evigt förblir dött.

Tiden rinner hastigt genom deras ven.

Åldern spirar i deras sinnen och nejdå
jag är inte så pass gammal än.

Vem bryr sig om ålder?
Vem bryr sig om tid.
Vem bryr sig?

Mitt osaliga varande i nutid ekar genom
tiden och spränger sig genom dess ljudvall.

Fastnar inte i tidens labyrinter.
Dränker sig inte i alkoholens yra.
Ägnar sig inte åt det meningslösa.

Tar sig dock ett bloss av en god cigarr
och förblir i det ljuva varandet.
© Niklas Holmgren




Fri vers av Niklas Holmgren
Läst 312 gånger
Publicerad 2011-06-22 04:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Holmgren
Niklas Holmgren