Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älvorna dansar som allra bäst

Ni vet älvorna dansar som allra bäst
när midsommarnatt inträder
Skira små dockor följer på led
Böljande hår, inga kläder

Musiken hörs svagt från den svala bäck
glada fiolslingor ljuda
och så snart han lägger ner sin fiol
de honom med i dansen bjuda

En naken karl är inte fy skam
Det tycker inte ens älvor så skira
om så natten är över och morgonen gryr
de med honom sommaren fira

När dagen gryr är näcken så trött
skyndar bort till vattnet så nära
Han håller sig undan till nästa år
och nästa dans med älvor så kära




Bunden vers (Rim) av Lindalou
Läst 239 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-06-24 14:04



Bookmark and Share


  flickan i spann
Sagolikt!!
2011-06-26

  Yrre VIP
Härligt! :)
2011-06-25

  PPQ
känns som tomten i sommarversion alldeles underbar text
2011-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou