Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det fula trollet

Jag är princessan Bortglömd
inlåst i ett torn i Borgen

det fula trollet som vaktade mig
dog en hastig död av solsting

ja- ni vet, han sprack, som troll plägar
om de möter morgonsol

naturligtvis var det jag som lurade honom
men glömde ändå ta hans nyckel
den tog han med sig i graven

nu sitter jag här förgrämd och stygg
och kan inte ta mig ut

men jag har en tam fjäril av silke
och i mitt bröst bor pure solitude
mjuk som bomull

jag fortsätter tala spanska
med mig själv
jag slutar aldrig hoppas








Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-06-25 01:02



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
'förgrämd och stygg', hahaha! Vilken lyckad kombination!
Jag gillar också det där med spanskan. Den är användbar om prinsessan t ex beslutar sig för att åka till Barcelona -
2011-06-25

  Tillbringaren VIP
Rolig, vacker, underfundig text med en lite ensam ton som sipprar fram. Slutet med spanskan tilltalar mig speciellt.
2011-06-25

  Carola Zettergren
Så länge det finns hopp så... Det brukar ju alltid- Alltid fixa sig för princessor, hur det än är.
2011-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP