Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En tankens flykt


Älska varmt och leva väl




Låt mig få sväva hän med hjälp av tidens vingslag

till platserna där varje ord blir saga

där vill jag stanna till ett slag

och låta mig så skönt behaga.



Där vill jag lyss till strängar smekande och sköna

som läker både kropp och själar

och finna ängarna som ligger gröna

för både rikemän och trälar.


Där ska vi vara lika inför det vi skådat

och dela ont och gott, ja allt

Där har en främling oss bebådat

att vi ska lämna allt som Gud befallt


Vad mer, vad mer har vi att önska

än frid och glädje i vår själ

och njuta av en himmelsk grönska

där vi kan älska varmt och leva väl.
















Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-26 07:59



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Du överträffar alla andra med dina dikter, när man läser dina dikter tänker man att vad är min egna ord värda. det är som att skriva i de storas skygga.
2011-06-26

  sangel
Så somrigt, luftigt, lätt och glatt. Som jordgubbar med glass
2011-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP