Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rörlig av små små vågor

Denna sommar av dagar,
lite kyliga, blåsiga, flyende
simmar jag endast på ytan
med näsan precis ovanför
en skimrande vattenyta

mitt synfält är smalt och ögonen
rör sig endast över spegeln
rörlig av små små vågor

där är en näckros, en av de vita
med sina flytande blad och långa stjälkar
löpade ner mot den dyiga botten

under mig simmar fiskar, jag vet detta
men törs inte titta

nuförtiden dyker jag aldrig
min frisyr blir så lätt rufsig
men jag minnns det gröna ljuset
under ytan, man är lycklig där
när solljuset når ner

kanske återvänder jag dit
om tiderna förändras




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-26 13:55



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Ett underbart sceneri! Känslor av återhållsam frihet och viljan att återvända till den totala lyckan. Fint!
2011-06-27

  Catharina Edin VIP
Jäkligt vackert och väl sammanhållet, jag är där, i vattnet.
2011-06-27

    ej medlem längre
Ett fint perspektiv där i vattenytan.
2011-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP