Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Små sommartankar

Det blev bara en endagsvisit men jag har i varje fall cyklat till bryggan och kastat macka mot en nedåtgående sommarsol, lyssnat på fiskmåsar och tärnor sett dem dyka ned i vattnet, plockat smultron längs dikeskanter, stått på tomten och spanat efter rådjurskid i den tomma fårhagen. Väjt för guldbaggar i raketfart, de beter sig som störtande jetplan när de kommer farandes. Bålgetingarna är i år läskigt många och läskigt stora. Man borde ha en liten bok att samla sommarminnen i. Skriva ned dofter som kolgrillsos, daggmorgnar och det där teet på kvällarna när himlen har varit röd - som ändå är det bästa teet - bättre än höstteet när regnet smattrar och löven är gula och ligger på gatan. Torkade blommor och fyrklöver, fast de gör sig kanske trots allt bättre i en Bibel under Höga Visan.

Jag vet inte vad det är med mig och att omfamna sommaren på det här viset.




Fri vers av umb
Läst 349 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-06-27 18:42



Bookmark and Share


    Småstadsungman
Små ord i stora vackra tankar! Gillar!
2011-06-27
  > Nästa text
< Föregående

umb