Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyllegråt? nej förlåt, sa du fylld av gråt?

Jag vet inte om det är

sista klunken
eller tårar
som bränner i halsen,

vet inte om det är fjärilar
eller avsmak på livet som
snurrar någonstans under
stjärnorna

i mitt himlavalv.

Minns du? sa du, och drog ömma fingrar
över min bara rygg

Funderar över varför den var utan
skyddslager för början.

Vart tog min ogenomträngliga mantel vägen?

Och varför rör du vid min bara hud med
vassa naglar alls är inte förståligt.

Men jag gick bort mig den natten, somnade
sked med John Blund och sålde mig till
Kasper, eller var det Jesper? nej tror hans
namn var Jonathan.

Jag kommer inte gå sönder, kanske lite,
men vem sa att silvertejp inte kunde laga allt?

Det har ju gått alla andra gånger
någon slitit av mig kläder,
kött till ben

Men varför gör det inte ont?
Jag ser ju att jag blöder.

Och jag kan inte bestämma mig
för vilket som gör ondast,
gråten i bröstet eller
halsbrännan jag vet att jag kommer
ha imorgon bitti klockan halv tolv.




Fri vers av kapsyl
Läst 365 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-04 23:07



Bookmark and Share


  Robin V
Mycket bra, och framförallt gripande!
2011-07-04
  > Nästa text
< Föregående

kapsyl