Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla loppan

Jag är en liten loppa
Som hamnat lite på sned
Livet är en soppa
Jag bara hänger med

Jag kastas hit och jag kastas dit
Ingen lyssnar på mig
Blir behandlad som skit
Vågar inte säga nej

Jag har försökt att låtsas vara glad
Och bara leva livet
Jag har försökt att vara alla till lags
Och inte lämna någon besviken

Jag har drömt och jag har hoppats
På att allt blir som förut
Men allting blir inte som man hoppats
Snart är denna saga slut

Det handlar om en liten loppa
Som är så trött så trött så trött
Lilla loppan har drömt och hoppats
Nu bara suckar den förstrött

Ingen ork och ingen kraft
Lilla loppan orkar inte mer
Om sitt liv den inte längre har någon makt
Nu faller lilla loppan ner

Hej då




Fri vers (Fri form) av Citronsocker
Läst 272 gånger
Publicerad 2011-07-07 18:55



Bookmark and Share


  Päronsplitt
Söt dikttitel men innehållet är av kliande allvar. En dikt som rör självförtoende och självkänsla och omgivningens(vänner, kollegor, familj osv) bemötande. Relationer är ju något vi har livet genom och ibland kan de vara svåra jobbiga och skapa en massa negativa känslor inom. Jag hoppas lilla loppan kommit upp igen och förhoppningsvis blivit en kraftfull och lyssnandepå människa. Ibland behövs inte så mycket för att spiralen skall vända uppåt istället. Ett uppmuntrande ord eller en egen insikt. Kraft ur sin tro. Samtal med en nära äkta vän. En dikt som berör och jag hoppas du säger: Hej igen!
2011-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Citronsocker
Citronsocker