Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är så trött.

Jag är så trött på att ta hand om dig när du själv inte kan det. Jag är trött på att vara din mamma istället för din flickvän. Be dig lägga undan rakbladen, försäkra dig om att du visst bor här, att jag visst är din flickvän och ingen annan. Ta ifrån dig spriten, hålla om dig, lova att jag inte ska lämna dig, lova att jag inte skräms iväg.

När du leker med knivar och säger att du måste hoppa så har jag inget val. Då måste jag säga till personalen för jag klarar det inte själv. De gör knappast mer nytta än mig och vill bara skicka iväg dig till Helsingborg igen. Jag försöker att ta hand om dig alldeles själv när du får dina psykoser. Jag är också sjuk, och det blir svårt, tar på mina krafter. Jag behöver någon som kan finnas där för mig och du någon där för dig. Jag kan inte finnas här för dig så som en frisk och stark människa kan.

"Om jag någonsin skadar dig så ska du bara fly." Men jag är inte rädd för att du ska skada mig, inte alls rädd. Jag är rädd för att du ska skada dig själv och fan vad det är jobbigt att sitta och barnpassa dig sent in på nätterna.

Jag älskar dig så himla mycket. Det gör så ont att du är sjuk och det gör ont när du frågar varför fick just jag schizofreni?

Jag har inget svar på den frågan.




Övriga genrer av Malva
Läst 495 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-13 10:31



Bookmark and Share


  Kenneth Ingvar Johansson
Gripande text. Har ni provat injektion med Cissordinol var 14:e dag? Har själv schizoaffektivt syndrom sedan 1987. Den medicinen har hjälpt mycket. Är förvisso sjukpensionär men har sedan 2006 inga symtom sedan jag fick den medicinen. Är lyckligt gift i ett fungerande äktenskap med en liten dotter. Ge inte upp! Det kan vara en fråga om rätt medicin och att regelbundet ta den.
2011-07-13

    ej medlem längre
Din text berör djupt, svårt att orka finnas. Är nog svårt för alla att orka när en man älskar har det svårt.
2011-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Malva
Malva