Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen till framtiden

Här är din nya förskola,
här går många andra barn.
Pedagoger finns det också,
men bara en på sju.
Så är det nuförtiden.

Här kommer maten i kantiner,
korvar, fiskar och potatis.
För femton år sen kom den blå,
det gör den inte längre,
så det har blivit bättre.

Här är bilden denna månad,
på väggen hänger träd.
Träden de är fina,
men ser likadana ut.
En konstnär kommer hit ibland,
så det är riktigt kul!

Här är vår egen uteplats,
en asfalterad innergård.
En liten odling har vi här,
och skugga går att få.
För att vara här i stan,
så är det faktiskt bra!

Mamman gråter inombords,
tittar på sin dotter.
Ska vi leka, frågar pojken
och de går skrattande iväg.




Fri vers av Petrasek
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-21 10:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petrasek