Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett människoöde


STÄNGD AV LIVETS GRIND




Hon sitter så stilla med händerna i knä´t

och tänker på flydda dar

det var visst i natt hon snörvlade och grät

när hon tänkte på barnens far.



Han var hennes stöd, hennes liv, hennes allt

och ungarna satt glada i hans famn

men den bilden slogs sönder så obarmhärtigt kallt

av en sjukdom, som saknade ett namn.



Hon kämpade sig upp ur sorg och apati

där barnen de blev glädjen i all sorg

hon önskade så hett att frisk hon fick förbli

och ville göra hemmet till sin borg.



Men åren de svann och barnen växte upp

och snart satt hon ensam vid sin häll

de kom någon gång, men ej i samlad trupp

fast hon varit moderlig och snäll.



Så skymdes hennes blick och mörkret trängde på

och ej längre hon såg sina kära

men inom sej hon visste, hon älskat dem som få

och till slutet hon var dem så nära.



De knäppte hennes händer, där i kistan hon låg

och smekte hennes kallnande kind

men uti hennes ansikte sin barndom de såg

och vägen dit var stängd av livets grind.




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 837 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-07-26 09:29



Bookmark and Share


  Amari
Gripande text!
Nog många som känner igen sig.
2015-08-24

  Robert Jonsson VIP
mycket vemodigt berörande...
2012-08-22

  Armo
Dina ord fick mitt hjärta att gråta. Gripande, innerligt vacker text och så hemskt att det är precis så här verkligheten är för många...
2011-12-12

  rundgångbalansochgungning
riktigt bra!
2011-10-02

  Anita Brännström VIP
Åh vad jag gillar din text...så gripande
2011-08-29

  Knickedick
Mer sånt
Någonstans mellan pekoral och hjärtsnörp föds det vackra
2011-08-16

  Bibbi VIP
Så starkt berörande.
2011-08-02

  ULJO
En mycket tragisk text men högst läsvärd text.
2011-07-27

  anits VIP
så sorgligt,känner tårar
när jag läser
2011-07-26

    Birgersdotter VIP
så sorgligt -så vackert -får tårar i ögonen
2011-07-26

    ej medlem längre
Får nästan tårar i ögonen…
2011-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP