Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bara lite sentimentalt skräp....


Längtan till Gud

En flicka i skogen bodde,
hon frågade efter vägen ingen kunde;

vägen till himmelen hon ville fara
likt som änglarna kunde sväva.

Guds dotter hon var, ack ,
ett helvete till liv hon har.

Hon ville ett slut på detta lidande få,
tog en kniv ur sitt förråd,
först ett snitt sedan två,
ett tredje kom till.

Efter det sjätte föll hon på golvet,
röd om armar och ben.

Sakta men säkert somnade hon in i Guds trygga famn.

Upp till himmelriket var hennes största dröm,
hon kom dit under dödens djupa sömn.
Nu lever hon lycklig i alla sina dagar,
med Gud och har det bra.




Fri vers av Nannus
Läst 373 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-27 00:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En smärtsam text, ett nödrop?
2011-07-27

  ULJO
Mycket smärta och tragik i denna text
2011-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Nannus
Nannus